Pilviakatemia.fi™ - Verkko-oppimisympäristö pilvipalveluna internetistä.

Ei asennuksia, tarvitset vain internet-yhteyden ja Internet Explorer-selaimen

Pilviakatemia.fin™ käyttöönotto on nopeaa. Saat peruspalvelun käyttöösi muutamassa päivässä. Hieman kärjistäen - laitat vain töpselin seinään ja alat opiskella. Opiskelu onnistuu myös kotoasi käsin. Käyttöönotto ei yleensä edellytä organisaatiosi it-tueltakaan poikkeuksellista venymiskykyä: jos yrityksesi nettiyhteydet toimivat, myös Pilviakatemia.fi™ toimii. Pilvipalvelulle tyypillisesti akatemia skaalautuu joustavasti tarpeidesi mukaan ja se soveltuu niin mikroyrityksille kuin Suomen suurimmillekin työnantajille. Pienimmät asiakkaat ovat yhden hengen yrityksiä, suurimmalla suomalaisasiakkaalla on ollut tämä Bonnierin toimittama palvelu yli 20.000:lla työntekijällään. 

Pohjoismaiden suurin kaupallinen verkko-oppimisratkaisu.

Bonnierin eLearning-ratkaisuilla on jo yli puoli miljoonaa tyytyväistä käyttäjää kaikkialla Skandinaviassa.

Pilviakatemia.fi™ sisältää noin 25 suomenkielistä kurssia Office 2010- ja Office 2007-toimisto-ohjelmistoista sekä Windows 7- ja Vista-käyttöjärjestelmistä. Office 2013 ja Windows 8-kurssit ovat tulossa lähikuukausina. Kyseessä on kaikkiin Pohjoismaihin identtisenä myytävä tuote, joten kurssit löytyvät suomeksi, englanniksi, ruotsiksi, norjaksi ja tanskaksi. Saat kaikki kieliversiot halutessasi käyttöösi. Akatemian tuotekehitystä johdetaan Tanskasta, jossa myös palvelimet sijaitsevat. Bonnierin eLearning-ratkaisuilla on parinkymmenen vuoden määrätietoinen kehityshistoria takanaan. Päätähuimaavista käyttäjämääristä huolimatta tämä palvelu kukkuu ja laulaa luotettavasti. Bonnier vastaa ratkaisun toteutuksesta, käytettävyydestä ja ylläpidosta. Tanskalaista dynamiittia - Heja!
 
 

Opi-itse©-konsepti mahdollistaa vaiheittaisen opiskelun ja varmistaa oppimisen.

Yksittäisen Opi-itse©-kurssin kesto on noin 45 minuuttia. Kurssi on pilkottu pedagogisesti mielekkäisiin osasuorituksiin. Jokaiseen kurssiin sisältyy alkutesti (swf-video, latautuu hetkisen), joka mittaa osaamistasosi ja antaa henkilökohtaisen suosituksen kyseisellä kurssilla suoritettavista "oppitunneista". Oppitunteja on on noin 5 - 8 kpl/kurssi. Yksittäinen oppitunti (a' 5-15 min) muodostuu ääniselostuksilla varustetuista muutaman minuutin video-oppaista (swf-video, latautuu hetkisen), joissa esitellään kurssin aiheena olevan ohjelmiston (esim. Excel) keskeisimpiä toimintoja. Video-oppaan "temppuja" matkimalla voit itsenäisesti harjoitella videolla esitettyä toimintaa. Voit toistaa videota vaikka sata kertaa edestakaisin, jotta varmasti opit asian. Kurssin suoritettuasi pääset tekemään lopputestin. Hyväksytty suoritus taltioituu järjestelmään ja voit tulostaa siitä itsellesi muistoksi todistuksen.
 

Verkkokurssit soveltuvat sekä käyttöönottovaiheeseen että täydennyskoulutukseen.

Koulutustarpeet ovat suurimmillaan uuden it-järjestelmän, kuten esimerkiksi Windows 7-käyttöjärjestelmän tai Office 2010-version käyttöönottohetkellä, mutta tämä ratkaisu auttaa työntekijöitäsi myös myöhemmin.

Verkko-oppimisratkaisun avulla työntekijä voi tutustua uuteen ohjelmistoon jo ennakkoon. Heti kun uusi ohjelmistoversio on asennettu työntekijälle, hän voi itsenäisesti opiskella muuttuneet toiminnallisuudet verkko-oppimisympäristöstä, omaat tahtiinsa. Eväät ensimmäisestä työpäivästä selviämiseen uuden ohjelmiston kanssa ovat verkkokurssien avulla olemassa! Perinteistä luokkakoulutusta on mahdotonta aikauttaa yhtä täsmällisesti: koulutus tulee usein aivan liian aikaisin tai liian myöhään. Pilviakatemia.fi™ mahdollistaa opiskelun omaan tahtiin koko lisenssin voimassaoloajan, joten opiskelysykliä voidaan pidentää ja osaamista syventää.

Seurantatyökalu® mahdollistaa opiskelun edistymisen seurannan.

Raportit kertovat lahjomattomasti sen, miten työntekijöiden osaamistason kehitys etenee yksittäisen henkilön, osaston tai koko organisaation tasolla.

Seurantatyökalu® antaa tarkan kuvan siitä, kuinka moni työntekijä on mukana milläkin kurssilla ja mitkä kurssit on hyväksytysti suoritettu. Liikkeenjohdon ja HR:n näkökulmasta katsottuna raportit auttavat tunnistamaan eri työkalujen käyttötaitoja koko organisaation tasolla ja eroja eri yksiköiden ja osastojen välillä. Esimiehille raportit antavat arvokasta tietoa suoritetuista kursseista esimerkiksi kehityskeskusteluihin liittyen. Raportteja voidaan organisaation pääkäyttäjän toimenpitein mukauttaa monilla tavoin ilman ohjelmointiosaamista. Jokaisella käyttäjällä on mahdollisuus seurata omaa edistymistään "Oma kurssitilanteeni"-osiossa, jossa näkyvät omien kurssien suoritusvaihe ja niissä saavutetut tulokset.